Купи!

ТОПЛИНСКА ПУМПА МОНО-БЛОК ВОЗДУХ-ВОДА 10 KW

ТОПЛИНСКА ПУМПА МОНО-БЛОК ВОЗДУХ-ВОДА

Моноблок топлинските пумпи целосно го интегрираат системот за ладење во надворешната единица. Таквото решение првенствено обезбедува добра топлинска изолација, заштедува простор и обезбедува тивка работа на уредот. Покрај тоа, компактниот дизајн обезбедува лесна инсталација и лесно одржување. Серијата топлински пумпи KAISAI Arctic се карактеризира со способност за работа при многу широк опсег на надворешни температури и се одликува со многу потивко работење поради конструкцијата на надворешната единица.

Покрај можноста за поврзување до 16 модули преку протоколот MODBUS, серијата Arctic овозможува и поврзување до 6 модули во каскаден систем. Уредот е опремен со USB-порта за ажурирање на софтверот и зачувување на поставките. Новата апликација ComfortHome за таблет и телефон ви овозможува далечински да го контролирате протокот и температурата на топла вода, префрлување зона и потрошувачката на електрична енергија.

ОПИС

6 режими на работа: Греење / Ладење / DHW / Греење + DHW / Ладење + DHW / Автоматско
Безжична WiFi контрола
Modbus RTU протокол
Компактен дизајн (комплетна хидраулична единица за централно греење: циркулациона пумпа, експанзионен резервоар, сигурносен и воздушен вентил, сензор за проток, манометар и бојлер)
Контрола на 2 грејни кола (стандардна)
Фиока за кондензација со вграден грејач
Дополнителен електричен грејач за модели од 6-16 kW
Прилагоден за работа со раствор на гликол
Антикорозивен слој на перките
СПЕЦИФИКАЦИИ

Номинален капацитет: 6 / 8 / 10 / 12 / 14 / 16 / 22 / 30 kW
Ладилно средство R32
Енергетска класа (греење): A+++/A++
COP: до 5.2
Температура на водата – режим на греење: 25~65°C
Температура на водата – режим на ладење: 5~25°C
Температура на водата – режим на топла вода: 30~60°C
Опсег на надворешна температура – режим на греење: -25~35°C
Опсег на надворешна температура – режим на ладење: -5~46°C
Опсег на надворешна температура – режим на топла вода: -25~43°C

ОПИС

 • 6 режими на работа: Греење / Ладење / DHW / Греење + DHW / Ладење + DHW / Автоматско
 • Безжична WiFi контрола
 • Modbus RTU протокол
 • Компактен дизајн (комплетна хидраулична единица за централно греење: циркулациона пумпа, експанзионен резервоар, сигурносен и воздушен вентил, сензор за проток, манометар и бојлер)
 • Контрола на 2 грејни кола (стандардна)
 • Фиока за кондензација со вграден грејач
 • Дополнителен електричен грејач за модели од 6-16 kW
 • Прилагоден за работа со раствор на гликол
 • Антикорозивен слој на перките

 

СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Номинален капацитет: 6 / 8 / 10 / 12 / 14 / 16 / 22 / 30 kW
 • Ладилно средство R32
 • Енергетска класа (греење): A+++/A++
 • COP: до 5.2
 • Температура на водата – режим на греење: 25~65°C
 • Температура на водата – режим на ладење: 5~25°C
 • Температура на водата – режим на топла вода: 30~60°C
 • Опсег на надворешна температура – режим на греење: -25~35°C
 • Опсег на надворешна температура – режим на ладење: -5~46°C
 • Опсег на надворешна температура – режим на топла вода: -25~43°C

Original price was: 253,797ден.Current price is: 207,228ден.

Опис

ТОПЛИНСКА ПУМПА МОНО-БЛОК ВОЗДУХ-ВОДА

Моноблок топлинските пумпи целосно го интегрираат системот за ладење во надворешната единица. Таквото решение првенствено обезбедува добра топлинска изолација, заштедува простор и обезбедува тивка работа на уредот. Покрај тоа, компактниот дизајн обезбедува лесна инсталација и лесно одржување. Серијата топлински пумпи KAISAI Arctic се карактеризира со способност за работа при многу широк опсег на надворешни температури и се одликува со многу потивко работење поради конструкцијата на надворешната единица.

Покрај можноста за поврзување до 16 модули преку протоколот MODBUS, серијата Arctic овозможува и поврзување до 6 модули во каскаден систем. Уредот е опремен со USB-порта за ажурирање на софтверот и зачувување на поставките. Новата апликација ComfortHome за таблет и телефон ви овозможува далечински да го контролирате протокот и температурата на топла вода, префрлување зона и потрошувачката на електрична енергија.

ОПИС

6 режими на работа: Греење / Ладење / DHW / Греење + DHW / Ладење + DHW / Автоматско
Безжична WiFi контрола
Modbus RTU протокол
Компактен дизајн (комплетна хидраулична единица за централно греење: циркулациона пумпа, експанзионен резервоар, сигурносен и воздушен вентил, сензор за проток, манометар и бојлер)
Контрола на 2 грејни кола (стандардна)
Фиока за кондензација со вграден грејач
Дополнителен електричен грејач за модели од 6-16 kW
Прилагоден за работа со раствор на гликол
Антикорозивен слој на перките
СПЕЦИФИКАЦИИ

Номинален капацитет: 6 / 8 / 10 / 12 / 14 / 16 / 22 / 30 kW
Ладилно средство R32
Енергетска класа (греење): A+++/A++
COP: до 5.2
Температура на водата – режим на греење: 25~65°C
Температура на водата – режим на ладење: 5~25°C
Температура на водата – режим на топла вода: 30~60°C
Опсег на надворешна температура – режим на греење: -25~35°C
Опсег на надворешна температура – режим на ладење: -5~46°C
Опсег на надворешна температура – режим на топла вода: -25~43°C

ОПИС

 • 6 режими на работа: Греење / Ладење / DHW / Греење + DHW / Ладење + DHW / Автоматско
 • Безжична WiFi контрола
 • Modbus RTU протокол
 • Компактен дизајн (комплетна хидраулична единица за централно греење: циркулациона пумпа, експанзионен резервоар, сигурносен и воздушен вентил, сензор за проток, манометар и бојлер)
 • Контрола на 2 грејни кола (стандардна)
 • Фиока за кондензација со вграден грејач
 • Дополнителен електричен грејач за модели од 6-16 kW
 • Прилагоден за работа со раствор на гликол
 • Антикорозивен слој на перките

 

СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Номинален капацитет: 6 / 8 / 10 / 12 / 14 / 16 / 22 / 30 kW
 • Ладилно средство R32
 • Енергетска класа (греење): A+++/A++
 • COP: до 5.2
 • Температура на водата – режим на греење: 25~65°C
 • Температура на водата – режим на ладење: 5~25°C
 • Температура на водата – режим на топла вода: 30~60°C
 • Опсег на надворешна температура – режим на греење: -25~35°C
 • Опсег на надворешна температура – режим на ладење: -5~46°C
 • Опсег на надворешна температура – режим на топла вода: -25~43°C

Топлински пумпи Kaisai

Download