Цевка трослојна 50×250/2,0 3С плус со гумица

cevka-troslojna-3s-plus-so-gumica

VARGOKAL НИСКОШУМНА ТРОСЛОЈНА ЦЕВКА  PLUS 3S

 

Произведени со трослојна технологија на коекструзија каде што надворешниот и внатрешниот слој се направени од полипропилен (PP), а средниот слој е зајакнат со минерално полнило (MF) кое го намалува преносот на звуците во околината. Надворешниот слој е црн RAL 9005, а внатрешниот слој е бел RAL 9003

Карктеристики

-водонепропустливост на споевите

– едноставна и брза инсталација,

– висока отпорност на хемикалии,

– отпорност на топла вода и механички оштетувања

-трислоен ѕид со одлични механички својства дури и при ниски температури и одлични карактеристики на намалување на звукот.

– вградени жлебови  и гумици за лесно  поврзување

-тестовите за звучна изолација изведени во Институтот Фраунхофер во Штутгарт

-системот Vargokal PLUS е целосно усогласен со важечките стандарди.

-при проток на вода од 2 l/s  Vargokal PLUS не надминува ниво на бучава повисоко од 17 dB (A).

Шифра на производ:   19367 Категории: , ,

78ден

Опис

cevka-troslojna-3s-plus-so-gumica

VARGOKAL НИСКОШУМНА ТРОСЛОЈНА ЦЕВКА  PLUS 3S

 

Произведени со трослојна технологија на коекструзија каде што надворешниот и внатрешниот слој се направени од полипропилен (PP), а средниот слој е зајакнат со минерално полнило (MF) кое го намалува преносот на звуците во околината. Надворешниот слој е црн RAL 9005, а внатрешниот слој е бел RAL 9003

Карктеристики

-водонепропустливост на споевите

– едноставна и брза инсталација,

– висока отпорност на хемикалии,

– отпорност на топла вода и механички оштетувања

-трислоен ѕид со одлични механички својства дури и при ниски температури и одлични карактеристики на намалување на звукот.

– вградени жлебови  и гумици за лесно  поврзување

-тестовите за звучна изолација изведени во Институтот Фраунхофер во Штутгарт

-системот Vargokal PLUS е целосно усогласен со важечките стандарди.

-при проток на вода од 2 l/s  Vargokal PLUS не надминува ниво на бучава повисоко од 17 dB (A).