Деаератор Discal калефи 1″

Деаератор калефи 1″

Функција
Деаераторите се користат за постојано отстранување на воздухот
содржан во хидрауличните кола на системите за греење и ладење.
Капацитетот за испуштање воздух на овие уреди е многу висок. Тие
се способни автоматски да го отстранат целиот воздух присутен во
системот до нивото на микро-меурчиња.
Циркулацијата на целосно обезвоздушена вода им овозможува на
системите да работат под оптимални услови, без бучава, корозија,
локализирано прегревање или механички оштетувања. Во верзиите со
навој достапен е за вградување на хоризонтални цевки, а со прилагодлив
Т-приклучок за вградување на хоризонтални и вертикални цевки.
Деаераторите DISCAL® со прирабници и заварени краеви се
испорачуваат во комплет со топла претходно формирана обвивка на
изолација за да се обезбеди совршена топлинска изолација кога се
користат и во системите за топла и ладна вода.
Достапна е опционална изолација за моделот со навој со 3/4” и одвод 2”.

Деаератор. Поврзување: G 1″ (ISO 228-1) F.

Максимален работен притисок: 10 bar.

Максимален притисок на испуштање воздух: 10 bar.

Среден температурен опсег: 0–110 °C. Материјал: месинг.

Шифра на производ:   551006 Категории: , ,

8,198ден

Опис

Деаератор калефи 1″

Функција
Деаераторите се користат за постојано отстранување на воздухот
содржан во хидрауличните кола на системите за греење и ладење.
Капацитетот за испуштање воздух на овие уреди е многу висок. Тие
се способни автоматски да го отстранат целиот воздух присутен во
системот до нивото на микро-меурчиња.
Циркулацијата на целосно обезвоздушена вода им овозможува на
системите да работат под оптимални услови, без бучава, корозија,
локализирано прегревање или механички оштетувања. Во верзиите со
навој достапен е за вградување на хоризонтални цевки, а со прилагодлив
Т-приклучок за вградување на хоризонтални и вертикални цевки.
Деаераторите DISCAL® со прирабници и заварени краеви се
испорачуваат во комплет со топла претходно формирана обвивка на
изолација за да се обезбеди совршена топлинска изолација кога се
користат и во системите за топла и ладна вода.
Достапна е опционална изолација за моделот со навој со 3/4” и одвод 2”.

Деаератор. Поврзување: G 1″ (ISO 228-1) F.

Максимален работен притисок: 10 bar.

Максимален притисок на испуштање воздух: 10 bar.

Среден температурен опсег: 0–110 °C. Материјал: месинг.