Design inverter Riello Вентил конвектор/ Фенкојлери ( Фан Коил) 33

design-inverter-riello-риело-ventil-konvektor-fankoil-fenkojleri-фенкојлери

Мотор со инвертер: континуирана промена на протокот,

Ултра тенок дизајн: длабочина само 130 mm

Заштедете 50% енергија во споредба со класичните уреди

Две оперативни функции: PERFORMANCE / COMFORT

Димензии: 1160-580-130мм

Ладење  7c/12c 3310 watt
Греење 50C 3905 watt
Греење 70C 6635 watt

Конвекторите со вентилатор-фан коил се уреди наменети за греење и ладење на просторот, во зависност од тоа дали топла или ладна вода поминува низ нивниот изменувач. Се користат за греење, ладење и одвлажнување на воздухот во станбени, деловни, резиденцијални  згради како и во училишта, болници, хотели и индустриски објекти. Тие се состојат од изменувач на вода и вентилатор, кој во повеќето случаи се напојува со тростепен електричен мотор, но не толку често и шестстепен мотор или неодамна со сè повеќе попопуларни инвертер мотори кои заштедуваат енергија и ја намалуваат бучавата . Конвекторската линија на вентилатори на Riello користи мотори со еднонасочна струја со инвертер без четкички. Ова технолошко решение овозможува континуирана промена на протокот на воздух од 0 до 100%, а со тоа и капацитет за греење или ладење. Сите верзии може да се инсталираат хоризонтално или вертикално (со помош на специјални додатоци) со леви конектори. Конструкцијата на уредот е изработена од поцинкуван лим со ABS странични делови. Предната решетка е изработена од алуминиум.

Шифра на производ:   20116246 Категорија:

31,067ден

Design inverter

Download

Опис

design-inverter-riello-риело-ventil-konvektor-fankoil-fenkojleri-фенкојлери

Мотор со инвертер: континуирана промена на протокот,

Ултра тенок дизајн: длабочина само 130 mm

Заштедете 50% енергија во споредба со класичните уреди

Две оперативни функции: PERFORMANCE / COMFORT

Димензии: 1160-580-130мм

Ладење  7c/12c 3310 watt
Греење 50C 3905 watt
Греење 70C 6635 watt

Конвекторите со вентилатор-фан коил се уреди наменети за греење и ладење на просторот, во зависност од тоа дали топла или ладна вода поминува низ нивниот изменувач. Се користат за греење, ладење и одвлажнување на воздухот во станбени, деловни, резиденцијални  згради како и во училишта, болници, хотели и индустриски објекти. Тие се состојат од изменувач на вода и вентилатор, кој во повеќето случаи се напојува со тростепен електричен мотор, но не толку често и шестстепен мотор или неодамна со сè повеќе попопуларни инвертер мотори кои заштедуваат енергија и ја намалуваат бучавата . Конвекторската линија на вентилатори на Riello користи мотори со еднонасочна струја со инвертер без четкички. Ова технолошко решение овозможува континуирана промена на протокот на воздух од 0 до 100%, а со тоа и капацитет за греење или ладење. Сите верзии може да се инсталираат хоризонтално или вертикално (со помош на специјални додатоци) со леви конектори. Конструкцијата на уредот е изработена од поцинкуван лим со ABS странични делови. Предната решетка е изработена од алуминиум.