DIRTMAG, Филтер на нечистотија со вентил за исклучување, со магнет 5/4″

DIRTMAG, Филтер на нечистотија со вентил за исклучување, со магнет 5/4″

Функција
Сепараторот за нечистотија ги одвојува нечистотиите, кои главно се
состојат од песок и честички на ‘рѓа, кои циркулираат во системите
со затворено коло, со многу мали вкупни загуби на притисокот.
Нечистотиите се собираат во голема комора за декантација, која бара
нискофреквентни процедури за чистење, од кои може да се отстранат
дури и додека системот е во функција.
DIRTMAG® сепараторите за нечистотија се опремени и со одвоив
магнетен прстен за одвојување на железни нечистотии.
Изработен со помош на композитен материјал специјално дизајниран
за употреба во системи за климатизација, овој сепаратор за нечистотија
е особено разновиден бидејќи може да се инсталира и на хоризонтални
и на вертикални цевки.

Одвојувач на нечистотија со вентил за исклучување, со магнет.

Прилагодлив за хоризонтални, вертикални или 45° цевки.
Одводен вентил со приклучок за црево. Поврзување:

G 5/4″ (ISO 228-1) F.

Максимален работен притисок: 3 bar.

Среден температурен опсег: 0–90 °C.

Максимална препорачана стапка на проток: 2,1 m³/h.

Материјал: технополимер.

Шифра на производ:   545347 Категории: , ,

9,882ден

Опис

DIRTMAG, Филтер на нечистотија со вентил за исклучување, со магнет 5/4″

Функција
Сепараторот за нечистотија ги одвојува нечистотиите, кои главно се
состојат од песок и честички на ‘рѓа, кои циркулираат во системите
со затворено коло, со многу мали вкупни загуби на притисокот.
Нечистотиите се собираат во голема комора за декантација, која бара
нискофреквентни процедури за чистење, од кои може да се отстранат
дури и додека системот е во функција.
DIRTMAG® сепараторите за нечистотија се опремени и со одвоив
магнетен прстен за одвојување на железни нечистотии.
Изработен со помош на композитен материјал специјално дизајниран
за употреба во системи за климатизација, овој сепаратор за нечистотија
е особено разновиден бидејќи може да се инсталира и на хоризонтални
и на вертикални цевки.

Одвојувач на нечистотија со вентил за исклучување, со магнет.

Прилагодлив за хоризонтални, вертикални или 45° цевки.
Одводен вентил со приклучок за црево. Поврзување:

G 5/4″ (ISO 228-1) F.

Максимален работен притисок: 3 bar.

Среден температурен опсег: 0–90 °C.

Максимална препорачана стапка на проток: 2,1 m³/h.

Материјал: технополимер.