iStop®, Вентил против смрзнување Калефи 1″

iStop®, Вентил против смрзнување Калефи 1″

Функција
Вентилот против смрзнување овозможува испуштање на струјниот
медиум кога неговата температура ќе достигне просечна вредност
од 3 °C. Ова го спречува формирањето мраз во колото на системот,
генерално со топлинска пумпа, избегнувајќи потенцијално оштетување
на машината и на цевките.
Верзијата со сензор за воздух му овозможува на системот да работи во
режим на ладење, дури и кога температурата на водата се приближува до
3 °C. Во овие услови, сензорот за воздух се сече за да спречи истекување
на вода.

Вентил против смрзнување. Тело од месинг
Опис:

Вентил против смрзнување. Тело од месинг.
Макс. работен притисок: 10 бари.
Работен температурен опсег: 0÷65°C.
Работен температурен опсег: -30÷60°C.
Температура на отворање: 3°C.
Температура на затворање: 4°C.

Шифра на производ:   108601 Категории: ,

5,851ден

Опис

iStop®, Вентил против смрзнување Калефи 1″

Функција
Вентилот против смрзнување овозможува испуштање на струјниот
медиум кога неговата температура ќе достигне просечна вредност
од 3 °C. Ова го спречува формирањето мраз во колото на системот,
генерално со топлинска пумпа, избегнувајќи потенцијално оштетување
на машината и на цевките.
Верзијата со сензор за воздух му овозможува на системот да работи во
режим на ладење, дури и кога температурата на водата се приближува до
3 °C. Во овие услови, сензорот за воздух се сече за да спречи истекување
на вода.

Вентил против смрзнување. Тело од месинг
Опис:

Вентил против смрзнување. Тело од месинг.
Макс. работен притисок: 10 бари.
Работен температурен опсег: 0÷65°C.
Работен температурен опсег: -30÷60°C.
Температура на отворање: 3°C.
Температура на затворање: 4°C.