Котел шпорет Алфа Терм 20

Опис
Мултифункционалниот шпорет на цврсто гориво за  греење етажно овозможува економичен систем за греење со можност за подготовка на храна на традиционален начин. Долгогодишното искуство во производството на овој модел овозможи инсталирање на дополнителни компоненти, со што се подобри оперативната безбедност и ефикасност.

 • Технички карактеристики
 • Моќност 23 kW
 • Димензии (Ш x Д x В) 900 x 600 x 850 mm
 • Димензии на рерната (Ш x Д x В) 460 x 440 x 260 mm
 • Димензии на ложиштето (Д x Ш x В) 413 x 265 x 466 mm
 • Грејна моќност со зрачење 9 kW
 • Дијаметарот на екстензијата за чад е 150 mm
 • Топлинската моќност испорачана во водата е 14 kW
 • Количината на вода во бојлерот е 14 l
 • Зафатнина на греење 230 – 383 м3
 • Минимална површина за греење 88 м2
 • Максимална грејна површина 147 м2
 • Тежина нето/бруто 170/192 кг
 • Стапка на искористеност 74%
 • Класа на енергетска ефикасност А
 • Двојно застаклување Да

Стандарди: EN 12815

Предности

 

 • Челични чинии за готвење, можно е да се отстранат плочите и темелно да се исчистат
  посебен клуч за отворање на вратата на комората за согорување во случај на прегревање на комората за согорување
 • На шпоретот е инсталиран термометар кој ја мери температурата на водата во бојлерот и манометар кој го мери и покажува притисокот на водата во котелот
 • Регулатор за моќност на шпоретот, кој автоматски ја регулира температурата на водата во бојлерот
  секундарен регулатор за довод на воздух од внатрешната страна на вратата на комората за согорување
  снабдувањето со секундарен воздух обезбедува почисто согорување, т.е. согорување на претходни нецелосни производи од согорување
 • двојно стакло на вратата на рерната, вграден термостат
 • две позиции на решетки во ложиштето за работа на шпоретот во лето и зима
 • постои можност да изгори одозгора, со подигање на капакот на шпоретот
 • отвор за чистење на внатрешноста на шпоретот
 • фиоката за гориво се наоѓа во долниот дел на шпоретот – лесно се стартува
 • повеќекратна врска со оџакот, од страна и одозгора

70,190ден

Опис

Опис
Мултифункционалниот шпорет на цврсто гориво за  греење етажно овозможува економичен систем за греење со можност за подготовка на храна на традиционален начин. Долгогодишното искуство во производството на овој модел овозможи инсталирање на дополнителни компоненти, со што се подобри оперативната безбедност и ефикасност.

 • Технички карактеристики
 • Моќност 23 kW
 • Димензии (Ш x Д x В) 900 x 600 x 850 mm
 • Димензии на рерната (Ш x Д x В) 460 x 440 x 260 mm
 • Димензии на ложиштето (Д x Ш x В) 413 x 265 x 466 mm
 • Грејна моќност со зрачење 9 kW
 • Дијаметарот на екстензијата за чад е 150 mm
 • Топлинската моќност испорачана во водата е 14 kW
 • Количината на вода во бојлерот е 14 l
 • Зафатнина на греење 230 – 383 м3
 • Минимална површина за греење 88 м2
 • Максимална грејна површина 147 м2
 • Тежина нето/бруто 170/192 кг
 • Стапка на искористеност 74%
 • Класа на енергетска ефикасност А
 • Двојно застаклување Да

Стандарди: EN 12815

Предности

 

 • Челични чинии за готвење, можно е да се отстранат плочите и темелно да се исчистат
  посебен клуч за отворање на вратата на комората за согорување во случај на прегревање на комората за согорување
 • На шпоретот е инсталиран термометар кој ја мери температурата на водата во бојлерот и манометар кој го мери и покажува притисокот на водата во котелот
 • Регулатор за моќност на шпоретот, кој автоматски ја регулира температурата на водата во бојлерот
  секундарен регулатор за довод на воздух од внатрешната страна на вратата на комората за согорување
  снабдувањето со секундарен воздух обезбедува почисто согорување, т.е. согорување на претходни нецелосни производи од согорување
 • двојно стакло на вратата на рерната, вграден термостат
 • две позиции на решетки во ложиштето за работа на шпоретот во лето и зима
 • постои можност да изгори одозгора, со подигање на капакот на шпоретот
 • отвор за чистење на внатрешноста на шпоретот
 • фиоката за гориво се наоѓа во долниот дел на шпоретот – лесно се стартува
 • повеќекратна врска со оџакот, од страна и одозгора