Котел шпорет Алфа Терм 35

Опис

Мултифункционален шпорет за греење, супериорен дизајн и квалитет. Тоа е идеално решение за затоплување на поголеми станбени единици со можност за подготовка на храна на традиционален начин. Подобрениот дизајн на капакот овозможува максимална адаптација на потребите на корисникот.

Технички карактеристики

 • Моќност 32 kW
 • Димензии (Ш x Д x В) 1100 x 600 x 850 mm
 • Димензии на рерната (Ш x Д x В) 460 x 440 x 260 mm
 • Димензии на ложиштето (Д x Ш x В) 413 x 365 x 466 mm
 • Дијаметар на цевка за чад 160 mm
 • Грејна моќност со зрачење 10 kW
 • Топлинската моќност испорачана во водата е 22 kW
 • Количината на вода во бојлерот е 32 l
 • Зафатнина на греење 320-533 м3
 • Минимална површина за греење 123 м2
 • Максимална грејна површина 205 м2
 • Тежина нето/бруто 211/241 kg
 • Стапка на искористеност 71%
 • Класа на енергетска ефикасност А
 • Двојно застаклување Да

Стандарди: EN 12815

Предности

Шпорет изработен од лиени и лимени делови кои се заштитени со боја, лак и емајл отпорни на високи температури.
Котел изработен од специјален котелски лист.
Поврзување со оџакот: од страна и одозгора.
Опција за избор на „лево“ или „десно“ шпорет.
Готвење на целата површина на челичната плоча.
Специјален клуч за отворање на вратата на комората за согорување во случај на прегревање на комората за согорување.
Дополнителна сигурност обезбедува термостат – го мери нивото на температурата на водата во котелот и манометар – го мери нивото на притисокот на водата во бојлерот.
Со прилагодување на примарниот довод на воздух во комората за согорување, со посебен регулатор, автоматски се прилагодува температурата на водата во котелот, а со тоа и моменталната моќност на котелот.
Со прилагодување на секундарниот довод на воздух со помош на специјален регулатор, се обезбедува поефикасно согорување.
Согорувањето на неизгорените материи се прилагодува со терциерниот регулатор за довод на воздух; се активира во случај на користење на јаглен како гориво.
Со регулирање на положбата на три независни капаци, може да се контролира моќноста што се доставува до водата и зрачењето на шпоретот во просторијата.
Двојно стакло на вратата на рерната со вграден термометар.
Двете положби на лиената решетка во ложиштето овозможуваат прилагодување на работата на шпоретот на постудено и потопло време.
Лесно подвижна фиока за гориво во долниот дел на шпоретот.
Специјален отвор за чистење на внатрешноста на шпоретот.
Можност за отстранување на капакот и темелно чистење.

92,305ден

Опис

Опис

Мултифункционален шпорет за греење, супериорен дизајн и квалитет. Тоа е идеално решение за затоплување на поголеми станбени единици со можност за подготовка на храна на традиционален начин. Подобрениот дизајн на капакот овозможува максимална адаптација на потребите на корисникот.

Технички карактеристики

 • Моќност 32 kW
 • Димензии (Ш x Д x В) 1100 x 600 x 850 mm
 • Димензии на рерната (Ш x Д x В) 460 x 440 x 260 mm
 • Димензии на ложиштето (Д x Ш x В) 413 x 365 x 466 mm
 • Дијаметар на цевка за чад 160 mm
 • Грејна моќност со зрачење 10 kW
 • Топлинската моќност испорачана во водата е 22 kW
 • Количината на вода во бојлерот е 32 l
 • Зафатнина на греење 320-533 м3
 • Минимална површина за греење 123 м2
 • Максимална грејна површина 205 м2
 • Тежина нето/бруто 211/241 kg
 • Стапка на искористеност 71%
 • Класа на енергетска ефикасност А
 • Двојно застаклување Да

Стандарди: EN 12815

Предности

Шпорет изработен од лиени и лимени делови кои се заштитени со боја, лак и емајл отпорни на високи температури.
Котел изработен од специјален котелски лист.
Поврзување со оџакот: од страна и одозгора.
Опција за избор на „лево“ или „десно“ шпорет.
Готвење на целата површина на челичната плоча.
Специјален клуч за отворање на вратата на комората за согорување во случај на прегревање на комората за согорување.
Дополнителна сигурност обезбедува термостат – го мери нивото на температурата на водата во котелот и манометар – го мери нивото на притисокот на водата во бојлерот.
Со прилагодување на примарниот довод на воздух во комората за согорување, со посебен регулатор, автоматски се прилагодува температурата на водата во котелот, а со тоа и моменталната моќност на котелот.
Со прилагодување на секундарниот довод на воздух со помош на специјален регулатор, се обезбедува поефикасно согорување.
Согорувањето на неизгорените материи се прилагодува со терциерниот регулатор за довод на воздух; се активира во случај на користење на јаглен како гориво.
Со регулирање на положбата на три независни капаци, може да се контролира моќноста што се доставува до водата и зрачењето на шпоретот во просторијата.
Двојно стакло на вратата на рерната со вграден термометар.
Двете положби на лиената решетка во ложиштето овозможуваат прилагодување на работата на шпоретот на постудено и потопло време.
Лесно подвижна фиока за гориво во долниот дел на шпоретот.
Специјален отвор за чистење на внатрешноста на шпоретот.
Можност за отстранување на капакот и темелно чистење.