Вентил конвектор / Фенкојлери UNFC KDT-2B 30

UNTES Fancoil ВЕНТИЛОКОНВЕКТОРИ KDT 30

Број на приклучоци: 2 (двоцевен)

Усис: од под

Вкупен капацитет за ладење (kW): 2,96   7/12 C

Вкупен капацитет за греење (kW): 6,17  70/60 C

Проток на воздух (m3/h): 694

Димензии 1110-545-231

во цената е вклучен и термоста CUT 2/4

• Избор на три брзини на вентилаторот
• Вклучување/исклучување на Fancoil
• Избор на летен/зимски/автоматски режим
• Собен термостат
• Тастатура на допир
• Контрола на вентил за 2 и 4 цевки
• Неделно програмирање
• Позадинско осветлување на екранот
• Modbus RTU (опционално)
• Надворешен сензор за температура

 

Карактеристики UNFC KDT Fan coil уреди наменети за вертикална/хоризонтална инсталација (со или без маска).

Untes ветилоконвекторите произведени по најнова производствена технологија, се високоефикасни,со  уникатен дизајн ,  низок шум, компактни, лесни за инсталирање и имаат современ естетски изглед.

Сите тестови за капацитет и електрика се изведуваат во лабораториите за тестирање и истражување на вентилоквектори  според EN1397, ANSI-ASHRAE79, ANSI-AHRI440 и ANSI-AMCA210 стандарди .

Карактеристики:

 • Идеална температура и квалитет на внатрешен воздух за сите сезони
 • Ниска потрошувачка на енергија
 • Напредни опции за електронска контрола
 • Максимална енергетска ефикасност и минимален звук
 • Усогласеност со барањата за еколошки дизајн
 • EUROVENT сертификат

 

 • Произведено од галванизиран лим отпорен на корозија со висок сооднос на цинк и

обоена кутија со различни опции за боја.

 • Високо енергетско ефикасни и тивки радијални вентилатори (230V-1ph-50Hz или

Електронски комутиран BLDC мотор)

 • Лесен пристап за сервис и чистење поради мрежести филтри
 • Специјално дизајнираната водоотпорна приклучна кутија се користи за електрични

приклучоци.

 • Намотките се произведуваат од високоефикасни, бешавни бакарни цевки и

алуминиумски перки. Секоја намотка е инсталирана во фабриката и тестирана при притисок од 20 бари.

 • Специјално корито се наоѓа под намотките кое спречува протекување на воздух и овозможува трансфер на кондензираната вода до коритото.
 • Одводнота корито е емајлирано со висока заштитна и самоизолирано.
 • Дополнителна корито , составена од ABS материјал, се користи за да се спречи капење на спојот на намотките и вентилот.

 

23,804ден

Опис

UNTES Fancoil ВЕНТИЛОКОНВЕКТОРИ KDT 30

Број на приклучоци: 2 (двоцевен)

Усис: од под

Вкупен капацитет за ладење (kW): 2,96   7/12 C

Вкупен капацитет за греење (kW): 6,17  70/60 C

Проток на воздух (m3/h): 694

Димензии 1110-545-231

во цената е вклучен и термоста CUT 2/4

• Избор на три брзини на вентилаторот
• Вклучување/исклучување на Fancoil
• Избор на летен/зимски/автоматски режим
• Собен термостат
• Тастатура на допир
• Контрола на вентил за 2 и 4 цевки
• Неделно програмирање
• Позадинско осветлување на екранот
• Modbus RTU (опционално)
• Надворешен сензор за температура

 

Карактеристики UNFC KDT Fan coil уреди наменети за вертикална/хоризонтална инсталација (со или без маска).

Untes ветилоконвекторите произведени по најнова производствена технологија, се високоефикасни,со  уникатен дизајн ,  низок шум, компактни, лесни за инсталирање и имаат современ естетски изглед.

Сите тестови за капацитет и електрика се изведуваат во лабораториите за тестирање и истражување на вентилоквектори  според EN1397, ANSI-ASHRAE79, ANSI-AHRI440 и ANSI-AMCA210 стандарди .

Карактеристики:

 • Идеална температура и квалитет на внатрешен воздух за сите сезони
 • Ниска потрошувачка на енергија
 • Напредни опции за електронска контрола
 • Максимална енергетска ефикасност и минимален звук
 • Усогласеност со барањата за еколошки дизајн
 • EUROVENT сертификат

 

 • Произведено од галванизиран лим отпорен на корозија со висок сооднос на цинк и

обоена кутија со различни опции за боја.

 • Високо енергетско ефикасни и тивки радијални вентилатори (230V-1ph-50Hz или

Електронски комутиран BLDC мотор)

 • Лесен пристап за сервис и чистење поради мрежести филтри
 • Специјално дизајнираната водоотпорна приклучна кутија се користи за електрични

приклучоци.

 • Намотките се произведуваат од високоефикасни, бешавни бакарни цевки и

алуминиумски перки. Секоја намотка е инсталирана во фабриката и тестирана при притисок од 20 бари.

 • Специјално корито се наоѓа под намотките кое спречува протекување на воздух и овозможува трансфер на кондензираната вода до коритото.
 • Одводнота корито е емајлирано со висока заштитна и самоизолирано.
 • Дополнителна корито , составена од ABS материјал, се користи за да се спречи капење на спојот на намотките и вентилот.