Купи!

Топлинска Пумпа сплит ARCTIC (KHA+KMK) 16 KW

СПЛИТ ТОПЛИНСКИ ПУМПИ АРКТИК (KHA+KMK)

 

Серијата на топлински пумпи KAISAI Arctic се карактеризира со нејзината способност да работи во многу широк опсег на надворешна температура и исто така има многу потивко работење на надворешната единица.

Покрај можноста за поврзување до 16 модули преку протоколот MODBUS, серијата Arctic исто така ви овозможува да поврзете до 6 модули во каскаден систем. Опремата е опремена со USB порта за ажурирање на софтверот и зачувување на поставките. Новата апликација ComfortHome за таблети и телефони ви овозможува далечински да ја контролирате температурата на снабдување и топла вода, да менувате зони и да ја контролирате потрошувачката на електрична енергија.

Компактниот дизајн, независната внатрешна единица и флексибилната инсталација ги прават сплит топлинските пумпи (KHA+KMK) идеален избор за сопственици на домови, продавници, канцеларии и сервисни простории. Сите хидраулични компоненти се лесно достапни. Поврзувањето на разладното средство помеѓу надворешната и внатрешната единица е отпорно на мраз, дури и во случај на долг прекин на електричната енергија, а дополнителното полнење на средството за ладење е потребно само ако должината на цевководот за ладење надминува 15 m.

          ОПИС

 • 6 режими на работа: Греење / Ладење / DHW / Греење + DHW / Ладење + DHW / Автоматско
 • Безжична WiFi контрола
 • Modbus RTU протокол
 • Компактен дизајн (комплетна хидраулична единица за централно греење)
 • Интуитивен контролер во внатрешната единица
 • Дополнителен електричен грејач
 • Антикорозивен слој на перките

 

          СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Номинален капацитет: 6 / 8 / 10 / 12 / 14 / 16 kW
 • Моќност на грејачот: 3 / 6 / 9 kW
 • Ладилно средство R32
 • Енергетска класа (греење): A+++/A++
 • COP: до 5.2
 • Температура на водата – режим на греење: 25~65°C
 • Температура на водата – режим на ладење: 5~35°C
 • Опсег на надворешна температура – режим на ладење: -5~43°C
 • Опсег на надворешна температура – режим на ладење: -5~46°C
 • Опсег на надворешна температура – режим на топла вода: -25~43°C

Original price was: 329,470ден.Current price is: 271,260ден.

Опис

СПЛИТ ТОПЛИНСКИ ПУМПИ АРКТИК (KHA+KMK)

 

Серијата на топлински пумпи KAISAI Arctic се карактеризира со нејзината способност да работи во многу широк опсег на надворешна температура и исто така има многу потивко работење на надворешната единица.

Покрај можноста за поврзување до 16 модули преку протоколот MODBUS, серијата Arctic исто така ви овозможува да поврзете до 6 модули во каскаден систем. Опремата е опремена со USB порта за ажурирање на софтверот и зачувување на поставките. Новата апликација ComfortHome за таблети и телефони ви овозможува далечински да ја контролирате температурата на снабдување и топла вода, да менувате зони и да ја контролирате потрошувачката на електрична енергија.

Компактниот дизајн, независната внатрешна единица и флексибилната инсталација ги прават сплит топлинските пумпи (KHA+KMK) идеален избор за сопственици на домови, продавници, канцеларии и сервисни простории. Сите хидраулични компоненти се лесно достапни. Поврзувањето на разладното средство помеѓу надворешната и внатрешната единица е отпорно на мраз, дури и во случај на долг прекин на електричната енергија, а дополнителното полнење на средството за ладење е потребно само ако должината на цевководот за ладење надминува 15 m.

          ОПИС

 • 6 режими на работа: Греење / Ладење / DHW / Греење + DHW / Ладење + DHW / Автоматско
 • Безжична WiFi контрола
 • Modbus RTU протокол
 • Компактен дизајн (комплетна хидраулична единица за централно греење)
 • Интуитивен контролер во внатрешната единица
 • Дополнителен електричен грејач
 • Антикорозивен слој на перките

 

          СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Номинален капацитет: 6 / 8 / 10 / 12 / 14 / 16 kW
 • Моќност на грејачот: 3 / 6 / 9 kW
 • Ладилно средство R32
 • Енергетска класа (греење): A+++/A++
 • COP: до 5.2
 • Температура на водата – режим на греење: 25~65°C
 • Температура на водата – режим на ладење: 5~35°C
 • Опсег на надворешна температура – режим на ладење: -5~43°C
 • Опсег на надворешна температура – режим на ладење: -5~46°C
 • Опсег на надворешна температура – режим на топла вода: -25~43°C

Kaisai каталог

Download