Купи!

Топлински пумпи KAISAI SPLIT R32 Arctic (KHA+KMK) со бојлер за топла вода 10 KW/190 литри

Опис на производот

Новата серија на топлински пумпи KAISAI Арктик се карактеризира со можност за работа при многу широк опсег на надворешни температури, се одликува и со многу потивка конструкција на надворешната единица. Покрај можноста за поврзување до 16 единици преку протоколот MODBUS, серијата Arctic овозможува и поврзување до 6 единици во каскаден систем. Уредот е опремен со USB-порта за ажурирање на софтверот и зачувување на поставките.

 

Новата апликација ComfortHome за таблет и телефон ви овозможува далечински да ги контролирате температурите на протокот и топла вода, префрлувањето на зоната и потрошувачката на електрична енергија. Компактниот дизајн, независната внатрешна единица и флексибилната инсталација ја прават Eco Home – Split Heat Pump (KHA+KMK) идеална за сопственици на куќи, продавници, канцеларии и комерцијални простории. Сите хидраулични компоненти се лесно достапни. Поврзувањето на разладното средство помеѓу надворешната и внатрешната единица е отпорно на замрзнување, дури и при продолжен прекин на напојувањето, а дополнително полнење на средството за ладење е потребно само ако должината на линијата за ладење надминува 15 m.

Спецификации

6 режими на работа: Греење / Ладење / DHW / Греење + DHW / Ладење + DHW / AUTO
Безжична работа со WiFi
Modbus RTU протокол
Компактен дизајн (комплетен хидрауличен модул за работа на централно греење)
Напреден контролер во внатрешната единица
Дополнителен електричен грејач
Антикорозивен слој на перки

Технички податоци

Номинален капацитет: 6 / 8 / 10 / 12 / 14 / 16 kW
Капацитет за греење на грејачот: 3 / 6 / 9 kW
Ладилно средство R32
Стапка на енергија (греење): A+++/A++
COP: до 5,2
Температура на водата – режим на греење: 25~65°C
Температура на водата – режим на ладење: 5~35°C
Температура на водата – режим на топла вода: 30~60°C
Опсег на надворешна температура – режим на греење: -25~35°C
Опсег на надворешна температура – режим на ладење: -5~43°C
Опсег на надворешна температура – режим на топла вода: -25~43°C

 

Original price was: 440,786ден.Current price is: 353,453ден.

Достапно по нарачка

Опис

Опис на производот

Новата серија на топлински пумпи KAISAI Арктик се карактеризира со можност за работа при многу широк опсег на надворешни температури, се одликува и со многу потивка конструкција на надворешната единица. Покрај можноста за поврзување до 16 единици преку протоколот MODBUS, серијата Arctic овозможува и поврзување до 6 единици во каскаден систем. Уредот е опремен со USB-порта за ажурирање на софтверот и зачувување на поставките.

 

Новата апликација ComfortHome за таблет и телефон ви овозможува далечински да ги контролирате температурите на протокот и топла вода, префрлувањето на зоната и потрошувачката на електрична енергија. Компактниот дизајн, независната внатрешна единица и флексибилната инсталација ја прават Eco Home – Split Heat Pump (KHA+KMK) идеална за сопственици на куќи, продавници, канцеларии и комерцијални простории. Сите хидраулични компоненти се лесно достапни. Поврзувањето на разладното средство помеѓу надворешната и внатрешната единица е отпорно на замрзнување, дури и при продолжен прекин на напојувањето, а дополнително полнење на средството за ладење е потребно само ако должината на линијата за ладење надминува 15 m.

Спецификации

6 режими на работа: Греење / Ладење / DHW / Греење + DHW / Ладење + DHW / AUTO
Безжична работа со WiFi
Modbus RTU протокол
Компактен дизајн (комплетен хидрауличен модул за работа на централно греење)
Напреден контролер во внатрешната единица
Дополнителен електричен грејач
Антикорозивен слој на перки

Технички податоци

Номинален капацитет: 6 / 8 / 10 / 12 / 14 / 16 kW
Капацитет за греење на грејачот: 3 / 6 / 9 kW
Ладилно средство R32
Стапка на енергија (греење): A+++/A++
COP: до 5,2
Температура на водата – режим на греење: 25~65°C
Температура на водата – режим на ладење: 5~35°C
Температура на водата – режим на топла вода: 30~60°C
Опсег на надворешна температура – режим на греење: -25~35°C
Опсег на надворешна температура – режим на ладење: -5~43°C
Опсег на надворешна температура – режим на топла вода: -25~43°C

 

Kaisai каталог

Download